Hayattan Gıcıklıklar :)



Biliyorum herkesin hayattan bir alacağı bir gıcıklığı vardır. Ama bu fırsatı yakalayabilen kaç kişi var bunu sorgulamak lazım. Biraz düşününce hayatın ne kadar güçlü olduğunu anlıyoruz. Onu yenebilen yok daha!
Sürekli bir şeklide ters köşeye yatırma taktikleri sergiliyor hayat. Ve düşüyoruz da çoğu zaman. Hocalar desen ayrı dert aşk hayatı desen ayrı bir dert iş desen arkadaş desen …. Düşündükçe de ekleniyor  liste kabarıyor.

Bazen Ne Yaparsan Yap Olmuyor Bazen
Konuya garip bir giriş yapmak istiyorum. Sevgili sınıf arkadaşlarım bilirler bazen ne yaparsan yap olmuyor bazen.. 301 diyorum anlayan anlıyor…
Çalışırsın sabah akşam, 2 hafta -her neyse-her şeyden eminsindir. Beklersin yüksek bir not gelir yarısı bazen çeyreği. Elinden hiçbir şey gelmez. Şikayet edemezsin, itiraz edemezsin. Ama şunu bilirsin HATA SENDEDİR. Yanlış bölüm seçerek yapmışsındır en başta hatanı. Bu bölümü seçerken yanlış bir soru yüzünden belki de buradasındır. Belki de sınav sırasında dikkatin dağılmıştır o topuk sesinden dolayı yanlış işaretlemişsindir. Ders çalışırken belki de atlamışsındır o konuyu fark etmeden. Yani hata sürekli sendedir. Başkasında aramaya gerek yok sende hata!!!


Pişmanmıyım Asla!

                Aşk konusunda da öyle değil midir? Genelde suç sendedir !. Elinden geleni yapmışsındır kendince ama bi bakarsın uzaktan kendine anlarsın hatalarını. Pişmanlık duymaya başlarsın. Pişmanlık dünyanın en nefret edilecek duygusudur bence sevgi, aşk konusunda. Geriye dönüşü de yoktur. Pişmanlık hayatın bize son vuruşudur. Öyle bir vuruş yapar ki bazen her gördüğünde her aklına geldiğinde pişmanlıktan delirirsin. Delirdikçe delirirsin.. Elden bişi gelmez kontrol edemezsin. Bazen bu durumu yaşamamak için tek taraflı olmalıdır.Sana bana inat!

Neyse bunları yazmama sebeb olan birkaç satır yazı var onuda eklemek istiyorum…

1. Bu dünyada uğrunda ölebileceğin en az iki kişi vardır.
2. En azından 15 kişi öyle ya da böyle seni seviyordur.
3. Herhangi birinin senden nefret edebilmesinin tek sebebei aslında sadece senin gibi olmak istemesidir.
4. Senden gelecek bir gülümseme bazılarına mutluluk getirebilir o senden hoşlanmasa bile.
5. Her gece BİRİSİ uykuya dalmadan önce seni düşünüyor.
6. Birisi için dünyalara bedelsin.
7. Çok özel ve teksin.
8. Varlığını bile bilmediğin biri seni seviyor.
9. Hayatındaki en büyük hatayı yaptığın zamanda bile ondan hayırlı birşey çıkar.
10. Ne zaman dünya sana sırtını dönmüş gibi hissedersen dön ve bir daha bak.
11. Her zaman aldığın iltifatları hatırla. Kaba sözlerin hepsini unut.
Ve hep hatırla.... Hayat sana ekşi limonlar sunarsa sen de tekila ve tuz iste! 




Yorumlar