İnternetin Gizli Kapıları - DeepWeb


Merhaba arkadaşlar bugun benimde son zamanlarda ilgimi çeken deepweb yani derin ağ lar hakkında bilgi vermek istiyorum.

İnternet aslında uçsuz bucaksız bir bilgi birikimi. Her dakika binlerce entry giriliyor. O kadar gereksiz ve tehlikeli bilgi barındırılıyor ki düşündükçe insan içerisinde kayboluyor. Günümüzde tüm bilgilere internet üzerinden ulaşmak mümkün gibi görünse de aslında buz dağının görünmeyen kısmı çok büyük internet sadece görünen bir kısım.


Dünya çapında bulunan bilgilerin 400-500 kat fazlası Deep Web’de bulunur. Deep Web üzerinde bulunan halka açık bilgilerin toplamı 7,500 terabytekadardır. Normal internet üzerinde ise 19 terabayt kadar bilgi vardır. Deep Web’in içerisinde neredeyse 550 milyar tane döküman bulunur, normal internet ise sadece 1 milyar kadar barındırır. 200,000 adet Deep Web sitesi vardır. En büyük 60 Deep Web sitesi 750 Terabyte kadar bilgi barındırır, sadece bu siteler yüzey internetini geçerler. En önemlisi ise Deep Web’de aradığınız her şeyin cevabını bulabilirsiniz.


Çoğu internet sitesi web sağlayıcıları tarafından kapatılıyor yayınları kesiliyor ulaşımları engelleniyor. Arama motorlarında gördüğümüz internetin sadece ufacık bir kısmı.Yasal olmayan illegal kısımları şifreler, banka hesap numaraları, kiralık hackerlar, yasaklanan dosyalar kitaplar, bilgiler, hemen hemen herşey burada. Deep web aslında internetin karakutusu.Burası genel olarak Hacker’ların, Bilim Adamlarının, Uyuşturucu Tüccarlarının, Astronomların, Katillerin, Fizikçilerin, Devrimcilerin, Hükümetin, Polisin, Federallerin, Teröristlerin, Sapıkların, Data Tüccarlarının, Kaçakçıların ve buna benzer pek çok insanın kullandığı bir yer. Kendine özel bir girilme tekniği bulunan bir web boşluğu. Normal yollardan girilmesi imkansız olan bu platform TOR browser adı verilen bir program ile giriliyor.Bunuda takip ederek bulmak gerekiyor. ama öncelikle nasıl kullanılacağını bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmek gerekiyor. Bu kısımda da Hidden wiki den yardım alıyoruz. Hidden wikinin sürekli giriş adresi değişiyor.


Aslında bilgiler webden önce deepweb e düşer sonradan yayınlanır. Yani DeepWeb i kullananlar bilgileri bir kaç gün önceden haberleri görürler bilgileri alırlar. Çok tehlikeli bir dünya çünkü bilgi genişliği çok fazla. Yukarıda dedğim gibi düzgün insanlar pek oralarda olmazlar. Her an tehlikeyle karşı karşıyasınız. Ancak Tor browser size anonim gezinmenizi sağlyarak bu tehlikeden korunmanızı sağlamaya çalışıyor. Virüsler burada yaratılıyor buradan satışa sunuluyor. yani o kadar derin :)


Sistemde gerçek para geçerli değil Bitcoin denilen kendine ait bir parabirimi var siz paranızla bitcoin alıp bunu burada kullanırsınız. Bu kadar bilgi bugun için yeterli.
Aşağıda ekran Alıntım var.



Yorumlar