1 Ayı devirdik :) 5. Jandarma Er Eğitim Alayı




  Merhaba arkadaşlar ortalama 5 ay boyunca benden teknoloji hakkında pek birşey duyamayacaksınız :)
ama fırsat buldukça buradan yazılarıma devam edeceğim.

    Öncelikle buradan bahsedeyim.Burası 5. Jandarma Er Eğitim Alayı olarak geçiyor.Gölköy Kastamonudayız. Kastamonu ne iç anadolu ne de Karadenizde kaldığını kabullenen bir şehir.
Fix hersabah yağmurlu havaya kalkıyorsunuz öğle saatlerinde güneş açar 3-3,5 gibi yağmur yağmaya başlar. Bu genelde 1-2 saat devam eder. Dolayısıyla ıslanır hasta olursunuz. Bana arkadaşlarımdan biri hasta olmam deme kesin olursun demişti doğru söylüyormuş. Gerçekten hava berbat burda. Geleceklere duyrulur kesinlikle yanınıza soğuk algınlığı ve öksürük şurubu alın eğer isterseniz vitaminde alabilrsiniz.Geri kalan herşeyi devlet veriyor. Fazla birşey getirmeye gerek yok açıkcası.

    Biz doğu bölüğüyüz. Çoğumuz Sivas ve sonrasına gidecek. Tunceli Hakkari Malatya Van Ağrı Antep Şırnak Bitlis vs hepsi bizim bölükte. Gerçekten komutanlar çok anlayışlı  bu kadar beklemiyorduk. düşüncesenize öksürüyorsunuz komutana söylüyorsunuz yada ateşiniz çıkıyor direk ambulans çağırıyorlar. Tabi bunu suistimal edenler de var. Hatta askerliği KDH (Kastamonu Devlet Hastanesi) ve revirde geçiren elemanlar bile var. Neyse burada çok tip insanlarla karşı karşıya kalıyorsunuz sabaha kadar konuşan, horlayan, atan (ziya), her konu hakkında bir fikri olan adamlar var. Okumuş ama adam olamamış tabirinin gerçek karşılığını burada görebiliyorsunuz. Ama yapacak birşey yok. Vatan borcu mecburuz. Komutanlar gerçekten çok babacan. Mesela Posta komutanı Asteğ. F. Akça adam çok bomba ya. Ne zaman eğitimde başımızda dursa zaman su gibi akıyor. Espriler havada uçuşuyor. Bir diğeri Uzm Jnd. Bünyamin U. Bünyamin komutan gerçekten baba. Hatta duvarlarda Baba Bünyamin yazılarını görmek mümkün  :) ancak aldığımız duyumlara göre kendisi kalp çizip içine yazıyormuş Bünyamin baba diye :) bizde Fatih astekin yalancısıyız :) Mehmet komutan aşırı anlayışlı ve açık sözlü her konuda bilgi veriyor bilgilendiriyor. Her konuda yardım ediyor.Hüseyin astek te anlayışlı kendinen büyük askerler olduğundan emir verirken bile çekiniyor.Ama onun bu durumunu susitimal edenler bile var. Bölük komutanımız her askerle tek tek ilgileniyor soruyor şikayeti olan var mı diye:) bu kadarını gerçekten beklemiyorduk. Her askerine Paşam diye hitap ediyor. Askerlik buysa eğer gerçekten şikayet edenler yanlış yapıyor.

     Neyse burada son 1 haftamız 1 ayımızı tükettik burada. Sonrasında Van yolcusuyuz inşallah.Buradan tüm özlediklerime selam söylüyorum.


Gölköy Kastamonu
07.06.2014
1-2-3 Jandarma :)

Yorumlar

  1. Altına imzamı atarım..

    Yücel Nazlı - 3.Bölük

    YanıtlaSil

Yorum Gönder