Van'da Askerlik Yapmak

Merhaba arkadaşlar Van'a geldikten sonra ilk yazımı bugun yazıyorum. Aslında uzun zamandır niyetim vardı ancak fırsat bulamıyordum.
Bu arada Telefonum yanımda ulaşmak isteyenlere duyurulur :)
Öncelikle Van geceleri serin gündüzleri sıcak bir şehir (bu yönüyle benden 10 puanı alıyoreee  -Kastamonu'ya göre ). Genel olarak çevremiz dağlarla çevrili. Ve bulut görmek pek olası değil bundan dolayı sıcak oluyor.

Neyse gelelim askerliğe buraya 17 Haziranda geldik ve yarın 2 haftamızı dolduracağız. Bize KTM olarak sadece ismi bile ızdırap çektiren yapıyla sonunda tanıştık. Ancak anlatılanla pek alakası yok  İl jandarmada olanlar KTM konusunda sıkıntı çektik dememeliler. Tek sıkıntısı sabah sizi  de koğuşlardan çıkarıyolar tekrar girme imkanınız 21.00 e kadar yok. Yemekler gerçekten harika bunda alay komutanının payı çok büyükmüş diğer rütbelilerden öğrendiğimiz kadarıyla. KTM de yataklar sıkıntı ve tanımadığınız insanlarla aynı koğuştasınız hastaneye giden terhis olan felan vs hepsi aynı yerde. Allah'tan bizden önce gelen arkadaşlar gelen kısa dönemler için komutanla konuşup boş bir koğuş ayarladılar ve rahattık.

Burada PS Cafe  - İnternet Cafe-  Kafeterya- Pide salonu gibi gerçekten çoğu askeriyede bulamayacağımız imkanlar var. Düşünün yani askeri kantinde sepetle alışveriş yapıyorsunuz :) (bilmeyenler anlayamaz :( )

Geldikten 1 gün sonra hemen yerlerimize yerleştirdiler. Çoğu mesleğine göre yerleşti ancak ihtiyaç duyulmayan meslekler ise kuraya katıldı ilçelere yada buradaki farklı görevlere yerleştirildi. Ben RDM (Rehberlik ve Danışma Merkezi) gece personeliyim 00.00-08.00 arası çalışıyorum. Sonrasında istirahat saatim var.Buraya yerleştirilmemin sebebi istatistik mezunu olmam.İlk defa istatistik bir işe yaradı :) Komutanlarımız Kastamonu'da olduğu gibi anlayışlılar. Mantık aramadığınız sürece askerlik geçiyor. Uzun dönemlerle sıkıntınız olabilir ancak sizin yanınızda süt dökmüş kedi gibiler ama yanınızdan ayrılsınlar hemen kuyu kazma işlemlerine başlıyorlar. Genel olarak çarşılar kilitli ancak açtıkları zamanlarda bize zaman uymuyor. Dolayısıyla henüz çarşıyı göremedim. Ancak vakit bulabilirsek Akdamar Adası'na gitmek istiyoruz.

Çok fazla boş vaktiniz olduğundan düşünceler geçmiş gelecek kaygısı beyninizi yoruyor. Keşke yapmasaydım yaşamasaydım dediğiniz şeyler sürekli sizinle peşinizi bırakmıyor. Askerlik bitince ne yapacam düşüncesi yavaş yavaş başladı ramazan bitince plaka saymaya başlıyoruz.
Genel olarak Van İl Jandarma Beklentilerimizin çok çok üzerinde.
Sonraki Yazımda Görüşmek Üzere :)
Van İl Jandarma Komutanlığı-Van
30.06.2014
1-2-3 Jandarma 

56 / 168 (33.33% Tamamlanan Süre)
htm

Yorumlar

  1. Merhaba,
    Öncelikle yazının detayları ve deneyimlerini aktarman çok büyük bir incelik bunu belirtmek isterim. Benim bir tanıdığımda kısa süre sonra Van da jandarma olarak kısa döneme başlayacak. Tabi biraz stresli bir durum özellikle Van ın tehlikeli bir bölge olarak görülmesi. İlk sorum güvenlik durumları nasıl olaylar oluyormu? İkinci sorum hangi ktmden katıldın ve ktmde durumlar nasıl kaç gün ktmde kaldın? Son sorum ise İl yazıyor olsa bile ilçelere dağıtıyorlarmı, ilde kalmak için ne yapmak gerek ve ilçeler sıkıntılımı? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Van/İpek Yolu nasıl bir yer tehlikeli mi acaba ? Astsubay rahat olur mu orda ?

    YanıtlaSil
  3. Van edremit nasil bir yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Van Edremit e mi gittiniz bende oraya gidicem bilgi verirmisin

      Sil

Yorum Gönder